kindercoaching

Kindercoaching

Als jouw ouders gaan scheiden of juist weer met een nieuwe vriend of vriendin een gezin beginnen, hebben ze zoveel aan hun hoofd dat ze minder aandacht kunnen opbrengen voor jou. Terwijl jij al die veranderingen best moeilijk vindt.

Zonder dat je precies weet wanneer het begon, kun je last krijgen van sombere gedachten. Bijvoorbeeld dat het jouw schuld is dat je vader en moeder gaan scheiden. In het nieuwe gezin kan het ook moeilijk voor je zijn dat je nu de aandacht van je vader of moeder opeens moet delen met je stiefouder en met je stiefbroertjes en zusjes. Dan kan je gemakkelijk gaan voelen dat er voor jou geen plaats meer is.

Veel kinderen in jouw situatie willen hun verdrietige of boze gevoelens niet aan hun ouders laten zien. Omdat ze zien dat hun ouders al zoveel meemaken en zo hun best doen, besluiten ze voor hun ouders sterk te zijn. Ze willen hun ouders helpen door geen aandacht te vragen voor hun boosheid of verdriet. Maar dat maakt ze wel heel erg eenzaam.

Als jij dit herkent, kun je misschien best wat extra aandacht gebruiken. En vind je het gemakkelijker om te vertellen wat jou bezighoudt aan een persoon die niet direct bij jouw gezin betrokken is.

Bij mij draait alles helemaal om jou. Je mag bij mij praten aan de hand van vragen die ik je stel maar als je daar geen zin in hebt, mag je ook spelen, tekenen, schrijven, gamen of muziek maken. Ik zal jou daarbij zo goed mogelijk volgen. En dan zul je zien hoeveel jij mag en kan om door deze moeilijke tijd heen te komen.

Heleen Verweij werkt met verhalen, creatief spel en tableaus vivants om kinderen een plaats aan te reiken waar ze op een veilige en vaak onbewuste manier hun innerlijke wereld kunnen vormgeven. Soms ervaren kinderen hun werkelijkheid als te groot of onveilig. Heleen stimuleert kinderen om binnen een verhaal of spel zelf een werkelijkheid te scheppen waarbinnen ze overzicht en plezier kunnen beleven. Door te fantaseren over wie ze zouden kunnen zijn en deze persoon te verbeelden, spreken kinderen hun kracht en moed aan. Het ervaren van deze innerlijke bron helpt kinderen om ook in de werkelijkheid met lastige situaties om te gaan.

Heleen Verweij

Waterstraat 5
7201 HM Zutphen

T 06 51 70 52 85
E info@heleenverweij.nl

KvK 28063055

Contact opnemen met Heleen Verweij