Mediation

IN GESPREK KOMEN

U bent in een conflict geraakt, privé of op uw werk, en u komt er met de andere partij niet meer uit. Als u desondanks een goede oplossing wenst kunt u kiezen voor mediation. Mediation betekent dat u samen met de andere partij onder mijn leiding in gesprek gaat om tot een oplossing te komen die voor u beiden werkt.

NAAR ELKAAR LUISTEREN

De belangrijkste voorwaarde voor mediation is dat u beide bereid bent om er samen uit te komen. En dat u hiervoor moeite wilt doen. Dit betekent dat u naar elkaar wilt luisteren en zich in elkaar wilt verplaatsen.

SAMEN TOT EEN OPLOSSING KOMEN

Als mediator ondersteun ik het gesprek op een onpartijdige manier. Ik zorg ervoor dat u beide voldoende aan bod komt en geef u waar nodig een zetje om tot een voor u beide bevredigende oplossing te komen.

SNELLER EN GOEDKOPER

In de praktijk betekent mediation vaak een snelle en goedkope weg naar een bevredigende oplossing in vergelijking tot een rechtsgang. Deze oplossing is van uzelf en wordt u niet van hogerhand opgelegd. De afspraken die gemaakt worden zijn concreet en worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Een mediationproces duurt gemiddeld 3 – 5 gesprekken.

U WEET WAT U KRIJGT

Als u mediation overweegt dan wil ik u graag uitleggen welke praktische stappen we zullen zetten. Voordat u een besluit neemt, krijgt u een overzicht van de werkwijze, de kosten en de geschatte duur van het mediationproces.

Heleen Verweij is MfN registermediator. De Mediatorsfederatie Nederland bewaakt de kwaliteit van de mediators. Kijk voor meer informatie op www.mediatorsfederatienederland.nl.

meditation

Heleen Verweij

Waterstraat 5
7201 HM Zutphen

T 06 51 70 52 85
E info@heleenverweij.nl

KvK 28063055

Contact opnemen met Heleen Verweij