Mediation

Als je in een conflict bent geraakt, kunnen emoties de weg naar een oplossing blokkeren. Als dit het geval is kan een mediator je helpen om deze weg weer vrij te maken. Voorwaarde is dan wel dat jullie beiden het gesprek willen aangaan en moeite willen doen om naar elkaar te luisteren.

Als mediator help ik jullie te onderzoeken hoe jullie conflict is ontstaan. Ik vraag naar jullie behoeftes en belangen en nodig jullie uit deze bij jezelf en bij de ander te erkennen.  Vanuit deze erkenning kan er begrip en nieuw vertrouwen ontstaan en is een oplossing mogelijk waarmee jullie beide kunnen instemmen. Eventueel leg ik jullie afspraken vast in een schriftelijke overeenkomst.

Familiemediation

In familiemediation kunnen in principe alle problemen worden opgelost die zijn ontstaan tussen leden van een gezin of familie. Veel van mijn mediationzaken gaan over problemen die ontstaan rondom echtscheiding. Ouders moeten bijvoorbeeld met elkaar overleggen over hoe ze de zorg voor de kinderen gaan invullen na hun scheiding en hoe ze de kosten willen verdelen.

Als jullie mediation overwegen, zijn jullie van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Jullie ontvangen dan een verdere uitleg van mijn werkwijze en een overzicht van de geschatte duur en kosten. Is voor jullie de mediation een onderbreking van een gerechtelijke procedure dan kan, als jullie dit willen, het resultaat worden vastgelegd in een overeenkomst die door de rechter in de uitspraak wordt meegenomen.

Als piketmediator ben ik beschikbaar voor de Rechtbank Gelderland

Burenruzies

Voor de gemeente Zutphen werk ik als vrijwillig buurtbemiddelaar.

 

meditation

Heleen Verweij

's Gravenhof 12
7201 DN Zutphen

T 06 51 70 52 85
E info@heleenverweij.nl

KvK 28063055

Contact opnemen met Heleen Verweij